Wednesday, October 08, 2008

homesick.

Check-in lambat.Bukan sebab lambat sampai,sebab ade travel agent yang bongok potong line kami.Puas dah marah 'miss!kitorg sampai dulu!' ,dia relax je menguruskan arab-arab yang busuk-busuk tu.bengong,takkan aku bergerak dari tempat itu,dan memang itu yang kami buat,tak bergerak.sukati korang la nak buat macamane nak potong line kami.Dapat seat yang paling hujung,dengan itu makanan pilihan habis sebelum sampai kepada kami.pfftt.

betapa hujungnya tempat duduk,sayap pon kelihatan jauh


Bahrain seronok.Transit 20 jam (bukan 12 jam,kesilapan membaca ticket).Syukur dapat hotel dan visa 24 jam secara FOC.Hotelnya besar gile.Pars international Hotel.tengok lobby mcm jenis 3 bintang.Masuk bilik..fuyoh!saya tabik!Bangunan-bangunan Bahrain sangat unik,kebanyakannya ada kembarnya.Alah,mcm KLCC,tapi lain shape.Makanan hotel double thumbs up!perut kenyang,hati riang.tak beli apa-apa sebab,tak bawa duit USD dan erm..duit mereka lagi besar daripada USD.1 Bahraini dinar bersamaan lebih kurang RM10.*telan air liur.Jalanraya senyap,tak wujud segala bunyi hon,kereta canggih-canggih.

flag Bahrain yang sangat simple



bangunan gulf air yang cun



Pars International Hotel yang seronok 1



Pars International Hotel yang seronok 2


Sampai Mesir,terus nampak perkara yang tidak digemari.International Airport yang tak macam International Airport.Sampai Mansoura pada maghrib hari,menumpang di rumah kawan kerana rumah sendiri tiada orang.mereka belum pulang.

Kelas dah start.Syukur dapat kelas 50% english,50% arabic.thanks to the new dean.takde la garang sangat.Tahun ni perlu belajar rajin-rajin.dentist punya rules ketat juga,kalau 3 paper tak pass,maksudnya tak boleh repeat paper,terus kena repeat year.Tahun ni ada 8 subjects.*tarik nafas panjang.

Saya homesick.teruk punya.tak pernah mcmni nangis mcm kucing.mata bersinar-sinar bergenang air mata cewaaah.2 hari di Mesir,2 hari jugalah saya homesick.Rumah kawan ni internet bengong sikit,tak dapat call rumah,sedih. sms,tak dilayan sangat.dibalas pendek-pendek sahaja,sedih.Tengok rumah baru,sedih juga.Tapi mungkin sebab tak kemas lagi.kita perlu berfikiran positif,kan?

sangat rindu rumah :(

8 comments:

dAkBaiK said...

wah...20jam...layan...

fannie said...

lucky u dpt hotel besh. haritu aku transit 18jam kt bahrain, xdpt hotel. seb baek ade pakcik msia tlg tumpangkan baucer die. tp food die mmg sedap gile la kan.

eyp, njoy life egypt. kem salam sume org sane. hehe.

hannahsahimi said...

dakbaik,
layan 20 jam.ade hotel so seronok gak ar.huhu

fannie,
oh kau tak mintak before fly balik msia ke?food die sedap kan kan?nk lg.huhu.
baikk!!ramai belum balik lg..tak ramai batch kite kat sini..juniors ramai gile.syari samanoudi n syari blok b penuh org melayu.huhu

Niksu Rashid said...

yes yes yes. positif hannah positippppppppppppppppppppppppp! hee :D

hannahsahimi said...

niksu,
ye postitipppp
tapi sampai bile?sampai balik tahun depan?huhu

ME said...

hoho ive been to bahrain! sunnguh meruap!
serta besttt
mesir haih

hannahsahimi said...

uncle,
mmg meruap.tapi much much much much better kot drp mesir yg busuk,kotor,bising.haha :p

dAkBaiK said...

Haa..baru perasan dentist senyum tunjuk gg noo..:Dhaha...xpa la dentist gg catik2 belaka no :Dkeke