Wednesday, October 15, 2008

hujan batu di negeri orang.

Sedang kami berseronokan berborak di restoran nusantara menikmati dinner yang berharga 10 genih seorang(disebabkan kami tiada dapur lagi),Tiba-tiba sesuatu telah jatuh dari langit.Besar-besar dan banyak!hentaman ke bumbung yang amat kuat membuatkan kami terus melihat keluar tingkap.Abang-abang yang bekerja di nusantara sudahpun keluar menikmati hujan yang telah lama tidak turun.tapi,bukan calang-calang hujan yang turun semalam!hujan batu yang turun semalam.

Walaupun tahun lepas aku dah pernah rasa hujan batu time winter masa aku pergi revision zoology yang hanya beberapa orang yang hadir.sejuk gila tak tipu,menggigil-gigil.

tapi tahun ni,hujan batu turun time sebelum winter.nasib baik aku terbawa camera,inilah yang terhasil...

video


Tangan goyang sebab nak elak ais kena camera.Dan ye,aku AMAT jakun.haha :p


Selepas hujan batu,ais-ais yang cair telah menybabkan banjir.hurm bagus betul.Jom redah banjir balik rumah!haha.


bila aku happy,tak bermaksud aku sebenarnya happy.
bila aku ketawa,tak bermaksud hati aku sebenarnya riang.
bila aku ke kelas,sebenarnya ada sebab selain untuk belajar(tapi BUKAN untuk mengusha orang)

sebenarnya,ada benda aku nak cakap,tapi aku takboleh cakap.Macamana?Simpan je la kegeraman ini kan?

5 comments:

dAkBaiK said...

AIHhs(ais kot)...ha tu ayat last kahkahkah epy sungguh aih.., weh hujan batu negeri org..paih tu hujan apa negeri sendiri? :D

hannahsahimi said...

hujan negeri sendiri hujan emas la kot.best pe..boleh kumpul2 jadi kaye.haha :p

ahmad said...

bestlah ko dapat tengok.....pengalaman yang best

Niksu Rashid said...

hoiiii i thought i have commented on this. tp rupanya tak ya? huhu maafkan saya.

wey hannah kalau kau tak boleh cakap, kau cakap la sama aku. hehe.

hannahsahimi said...

ahmad,
hee..bersyukur :)

niksu,
ok!suka!suka!hee..