Sunday, July 23, 2006

ibadat camp

khemah ibadat di masjid putra,putrajaya.it was the best kem ibadat ever!oh ya.semalam balik.malu ckp sunday.whee~..

so,jumaat..
kami sampai.we thought.alah,kem ibadat..mesti bosan..but then,dia mcm sangat seronok!the camp mcm berlangsung bawah the masjid.bawah masjid tu mcm seronok gila.i've been there mase wedding sape ntah but i dunno that bawah masjid tu begitu la luas dan besar dan byk bilik n tempat2 yg best gile yg totally boleh sesat!i sesat-ed once.haha.the sad thing is tempat tidur x disediakan.i mean,the girls' tpt tidur mcm xde aircond n ada kipas sahaja.but guys' ada aircond n dekat dgn tpt mkn pulak tu!kitorg nk pergi makan pon kene round one semibulatan ni.tapi xpe.still seronok.

our camp packed with ceramahs.the first ceramah was about how to be a good muslim student.by ustaz fatah.sangat syiok sbb full of laughter.later,in the 2nd ceramah,ustaz fatah showed us the alam bazarkh's story.dalam cerita tu they berlakon mcm totally dalam kubur.dah siap kapan n the malaikats were soal-ing him.sangat menakutkan.the sound pulak sangat kuat.the 'mayat' itu byk buat dosa.sangat sedih masa itu.last2 the 'mayat' macam panggil2 his mum n dad.sangat tersentuh n sangat menakutkan.at that moment,semua mcm mata dah merah2.semua emosi dan bertaubat la kononnye.

after the show n some minum malam,we went back to sleep.it was 12.00am.before tidur,we were like playing n chatting around.i met some new friends:kak juhana[nama kita sama!],kak aini,kak wani[selonok o!],abg faszali,abg azwan[kamoo hensem] n some juniors:shahmie,ameer,nasuha,elyda,suraini,aiman,farhan,rajaie,diny.at school mcm x sempat kenal.kat kem gile2.ape la.

ok.the room mcm sgt besar.tidur atas carpet.kami ternampak this gadget yg ku tidak menahu ape tujuannye tergantung at the corner of the dinding.so we were like.hei!kitorg kat af la!hye mak!hye dad!n we were like ambil kertas n said.i'll try my best.saya akan buat yg terbagus!haha.sengal.so,kami mcm kene wajib dah tidur sbb 2.30 kena bangun,mandi 3.30 ada qiamulail.it was like 12.30.semua dah mimpi.but then the form twos mcm bising la sangat benci.i was like golek here,golek there.tidur2..pong!they main kejar2 pula.terjaga.adoi!i just closed my eyes.kak aini was like hoi!korg x reti bahasa ke?aku ckp senyap,senyap la!go kak aini!wo ai ni!n went back to sleep.

suddenly,mereka bercakap2 pulak.adoi la benci x boleh tidur!i was like pergi tidur sekarang!karang akak kejut x bangun siap korg.ok silent.went back to sleep.pastu.nad n syaf like golek2 till my ruang was sangat sempit. Menyesal demand nak tidur tengah2. it was 2 am.tak tahan dgn ketidaktiduranku. Nad pon terbangun. The form twos baru la pula nak tidur.sengal betul la mereka ni. I wake them up at 2.30.mandi n sembahyang tasbih. My first sembahyang tasbih ever. Dah la 4 rakaat.each rukun kena baca subhanallahwalhamdulillah....panjang 10 kali.menggigil2 lututku!

After tasbih,solat hajat n subuh.then, kuliah subuh. X boleh tahan. Tersengguk2 dengar.then slept on pn raziah's peha.kesian cikgu.after rest for about 15 mins,jogging!round the masjid.then saw the pejabat.n we were like hoi paklah!aku nak jumpa ko kat sini!turun cepat!..sengal.after that,makan2.sedap!pastu kuliah.about apekah itu ilmu?by..read: ALL ASHAARI.kelakar name.dia suruh kami panggil die mr all.or ustaz all.adoi la..he’s so kelakar.i enjoyed his class! Selonok o! ilmu meninggikan martabat,maruah diri,bangsa dan agama! After the apakah itu ilmu class, kuliah pasal tanggungjawab seorg muslim sebagai seorg pelajar. By mr all juga.he said sumthing about memartabatkan agama. Tidak diperkecilkan. Adab2 menuntut ilmu pun rupanya ada!haha.

then minum pagi,kuliah solat by ustaz zakir.ustaz ni hot n comel.dan kelakar plus always kenakan me.ah geram. He said that he himself masa baya kami bapak suruh pergi sembahyang,he just wait in his room for about 40 seconds and tell his dad that bapak2,zakir dah sembahyang bapak..kelakar la ustaz ni..sengal2 n gers sungguh!selonok o!kuliah room sangat grand.i luv masjid putra!after that,LDK.buat summary for the ceramahs n kuliahs. Our group didn’t win. Bitches group won the first n 3rd place.pastu seronok2 sangat pastu ada hati nak tgk2 me.pe-lease!I just jeling2 them!hah!I'm so proud of that!adeka patut dalam masjid nak kutuk2 me?biarla.kamu tanggung la kamu punye dosa.i swear that I wont n I don't want to see them again after we graduated n in the future.my mum said org macam tu xyah buat kawanla hannah.well,I'm mum's girl. I'll do whatever my mum ask me to do.so,bitches bukan kawan gue n gue nggak ada hati mau kawan sama mereka so bitches2 itu bisa tanggung kecelakaan yg mereka lakuin.go to hell la fakers!5.30 pm pulang.sampai2 tidur till 7.00 am tadi.about 12 hours of sleep!whee~..

P/s:
I didn't watch the konsert but I heard that ada AFMASUK,so,mari AFMASUK DIDDY!
I didn't get the offer to the plkn.yippee!but my dad wanna mohon for it. he said 10% for masuk ipta.so,I was like.ok.do whatever u want.
Kak yong dah balik from aussie! My bear collection bertambah!
Science class' trial start 7th august.sengal sungguh.
It's mak's bday!i bought the m.nasir cd for her.happy 49th bday mak!
I LUV MY MOM!~

2 comments:

Anonymous said...

Greets to the webmaster of this wonderful site! Keep up the good work. Thanks.
»

Anonymous said...

Interesting website with a lot of resources and detailed explanations.
»